Topdrie in Spanje haalt flink uit

In de Primera Division heeft koploper FC Barcelona op eigen veld een simpele 4-0 zege geboekt op Granada.

Barcelona, dat Lionel Messi, Dani Alves en doelman Victor Valdés wegens blessures miste, leidde halverwege met 2-0 dankzij twee benutte penalty's.

Bij de eerste schoot Andres Iniesta raak nadat Cesc Fabregas was gevloerd en bij de tweede waren de rollen omgedraaid. Na rust werd de 3-0 gemaakt door Alexis Sanchez, die de bal over doelman Roberto wipte. Pedro maakte het laatste doelpunt door op aangeven van Fabregas binnen te tikken.

Piti was namens Granada het dichtst bij succes met een schot tegen de lat.

Madrileense clubs halen uit

De nummers twee en drie, Atlético en Real Madrid, bleven met simpele zeges op respectievelijk Getafe (7-0) en Almería (5-0) bij de Catalanen in het spoor.

Raul Garcia was bij Atlético de grote man met drie treffers. Villa vond twee keer het net tegen Getafe dat vlak voor de rust eerst een knullig eigen doelpunt van Alberto Lopo (0-2) en vervolgens een rode kaart van Juan Valera te verwerken kreeg. Atlético liep daarna in de tweede helft eenvoudig uit naar een monsterscore.

Verzet gebroken

Nog nagenietend van zijn glansrol in het tweeluik van Portugal tegen Zweden, opende Cristiano Ronaldo al na drie minuten de score voor Real. Thuisclub Almería hield daarna lang dapper stand, maar na een uur maakte Karim Benzema de 2-0 en was het verzet gebroken. Gareth Bale, Isco en Alvaro Morata voerden de score op.

Een kleine domper voor Real was het uitvallen van Ronaldo, al lijkt de blessure die hij opliep vooralsnog niet ernstig.