NOS NieuwsAangepast

Uitzondering drankleeftijd Katwijk

De gemeente Katwijk gaat 16- en 17-jarigen die alcohol drinken in cafés de komende twee jaar nog niet beboeten. Dat is het voornemen van de Katwijkse burgemeester Jos Wienen.

Hij benadrukt dat hij wel een groot voorstander is van de verhoging van de leeftijdsgrens, maar dat hij de "tussengroep" wil ontzien.

Tijdelijke uitzondering

De burgemeester wil de tijdelijke uitzondering maken voor jongeren die al gewend zijn om uit te gaan in het centrum. "Als we die in een klap gaan beboeten, vrees ik dat ze op straat gaan hangen en overlast veroorzaken. Ook heb je de kans dat het illegale aanbod zich gaat richten op die groep."

De uitzondering geldt alleen voor jongeren die voor 1 januari 1998 geboren zijn. In twee jaar tijd groeit de gemeente naar "keiharde handhaving" toe.

Den Haag

Burgemeester Wienen denkt niet dat hij problemen gaat krijgen met Den Haag. "Ik zeg niet dat de wet verandert. Het lijkt alsof we meer toelaten maar ik denk dat Katwijk er in de praktijk veel meer bovenop zit. De meeste gemeenten gaan het helemaal niet controleren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl