NOS NieuwsAangepast

Bankstagiair stierf aan epilepsie

De 21-jarige Duitse stagiair Moritz Erhardt die in augustus plotseling overleed tijdens een bankstage in de Londense City, stierf aan een epileptische aanval en niet doordat hij overwerkt was.

Dat is de conclusie van een gerechtelijk onderzoek dat werd gestart nadat de autopsie geen duidelijke doodsoorzaak had aangetoond.

Uitputting

Erhardt werkte in Londen bij de Bank of America. Na de dood van Erhardt werd gespeculeerd dat de lange werkdagen en de competetieve bankwereld de oorzaak zouden zijn van zijn plotselinge dood.

Toch kan dat niet helemaal worden uitgesloten. "Een van de oorzaken van een epilepsie-aanval is uitputting en het zou kunnen dat hij de aanval kreeg doordat hij vermoeid was", zegt de lijkschouwer. "Maar dat is slechts een mogelijkheid."

Douche

Moritz Erhardt werd 's ochtends vroeg door zijn huisgenoten gevonden in de douche van zijn appartement. Hij kwam toen net thuis na een 21-urige werkdag.

Volgens huisgenoten had Erhardt die week drie keer tot 6.00 uur 's ochtends op zijn werk gezeten. Hij was bijna klaar met zijn stage van zeven weken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl