NOS NieuwsAangepast

Ruim 28 miljoen op giro 555

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben inmiddels 28.266.535 euro binnengekregen voor hulp aan de Filipijnen. De SHO maakte de tussenstand om 16.45 uur bekend via Twitter.

Op maandagavond, na de landelijke actie op radio en tv, stond de teller op 18,5 miljoen. De dag erna was het bedrag opgelopen tot bijna 25 miljoen. In de tussentijd is er dus nog ruim 3 miljoen euro op giro 555 gestort.

Prachtig

De woordvoerder van de Samenwerkende Hulporganisaties zegt dat de organisaties diep onder de indruk zijn van de enorme betrokkenheid en de creativiteit die in Nederland is losgekomen om geld in te zamelen voor giro 555. "De acties gaan nog steeds door. Prachtig."

Vanavond maken de voetballers van Jong-PSV de opbrengst van hun wedstrijd over op giro 555. Verder begint morgen een 24 uur-durend benefietconcert in Den Haag.

Vanaf de vliegbasis Eindhoven is vanochtend een toestel van de KLM vertrokken met hulpgoederen voor de Filipijnen. Unicef stuurde schoolspullen mee. Verder zijn onder meer een grote generator, een waterzuiveringsinstallatie, medicijnen en speelgoed overgevlogen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl