NOS SportAangepast

Alberda nieuwe TD zwembond

Joop Alberda is de nieuwe technisch directeur van de KNZB. Hij volgt per 1 december Jacco Verhaeren op, die vertrekt naar de Australische zwembond. Alberda tekent bij de zwembond een contract tot en met de EK in Berlijn van volgend jaar.

Alberda wordt bij de zwembond eindverantwoordelijk voor het topsportprogramma. Hij moet leiding geven aan de technische staf. Daarnaast is hem gevraagd kritisch te kijken naar de structuur en de processen binnen het topzwemmen in Nederland en indien nodig verbeteringen voor te stellen.

"Medaillefabriek"

Alberda reageert verheugd op zijn aanstelling: "Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring te delen met topzwemmers en coaches. De structuur die de afgelopen tien jaar in het zwemmen is neergezet, kenmerkt zich als een 'medaillefabriek'. Ik hoop een bijdrage te leveren om de kennis van Verhaeren te borgen en een fundament voor de toekomst te leggen."

Jan Kossen, algemeen directeur bij de KNZB, is ook zeer content met de komst van Alberda. "Wij zijn erg blij dat we iemand met zoveel ervaring in ons topsportprogramma kunnen betrekken. We zijn altijd op zoek naar optimalisering van onze organisatie. Iemand als Joop is bij uitstek geschikt ons daarin te adviseren."

Alberda blijft tot eind van dit jaar ook technisch directeur van de Atletiekunie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl