NOS NieuwsAangepast

Buurt merkte niets van dode vrouw

Buurtgenoten van de Rotterdamse vrouw die tien jaar dood in haar woning lag, hebben al die tijd niets vreemds gemerkt. "We hebben niks geroken, we hebben geen ongedierte gezien", zegt een buurvrouw.

De vrouw werd gisteren gevonden. Bouwvakkers die bezig zijn met nieuwe gasaansluitingen in de buurt waarschuwden de politie toen er niet open werd gedaan bij de woning.

Onderbuikgevoel

"De agenten zagen achter de deur een stapel post liggen en de woning maakte een verlaten indruk", zegt een politiewoordvoerder. "Dat geeft bij agenten een onderbuikgevoel. Ze vertrouwden het niet."

Toen de deur was opengebroken, troffen de agenten de resten aan van de 74-jarige vrouw. Door de post na te gaan ontdekten ze dat de vrouw zeker al tien jaar dood was. Ze is volgens de politie een natuurlijke dood gestorven.

Sneu

"Er zit 23 centimeter baksteen tussen die vrouw die daar gelegen heeft en de slaapkamer van mijn kinderen. Dat is een heel vervelend idee", zegt de buurvrouw.

Buurtgenoten waren ervan overtuigd dat de vrouw al jaren geleden was ingetrokken bij een dochter. Hoe dat verhaal is ontstaan is niet duidelijk; de politie heeft nog geen familieleden kunnen achterhalen.

"Blijkbaar heeft niemand haar gemist. Niemand is komen kijken. Dat is erg sneu."

Onzichtbaar

De onderbuurman van de vrouw is ook geschrokken. "Ik heb tien jaar lang onder een lijk gebivakkeerd zonder het te beseffen. Ik heb haar een paar keer gezien. Ze was net als ik een eenling. Het was een onzichtbare buur eigenlijk."

Zelfs de huurbaas heeft al die tijd geen onraad geroken, vertelt de buurvrouw. "Als ze niet opgegeven is als overleden, dan wordt een pensioen of AOW gewoon gestort en gaan de automatische afschrijvingen gewoon door. Dan is er geen reden om te komen kijken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl