NOS NieuwsAangepast

Dodental Letland komt boven de 50

In de Letse hoofdstad Riga is het dodental door het instorten van een supermarkt opgelopen tot 51. Het aantal gewonden staat op 38.

Er worden nog steeds lichamen onder het puin vandaan gehaald. Overlevenden worden niet meer gevonden. Onder de doden zijn drie brandweerlieden; tien brandweermensen zijn gewond.

Inkopen

Een deel van het dak van de supermarkt stortte gistermiddag in, op een moment dat veel mensen na hun werk inkopen deden. Toegesnelde brandweerlieden werden zelf ook slachtoffer toen een ander deel van het dak het begaf.

Op het dak werd een tuin aangelegd voor de bewoners van appartementen op de eerste verdieping. De dakconstructie was daar vermoedelijk niet op berekend.

Grootste ramp

De ramp in de supermarkt Maxima is de grootste die Letland heeft getroffen sinds de onafhankelijkheid in 1991. De regering heeft met ingang van morgen drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

De politie onderzoekt of de eigenaar van de supermarkt waarschuwingen dat het dak niet sterk genoeg was in de wind heeft geslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl