NOS SportAangepast

Haase: ik testte positief in 2006

Robin Haase geeft toe dat hij in 2006 positief is getest toen in zijn urine een te hoge concentratie testosteron werd aangetroffen. De Haagse tennisser heeft dit laten weten aan de Volkskrant.

De toen negentienjarige Haase werd niet gestraft omdat na drie volgende controles werd bevestigd dat het om een 'lichaamseigen productie' ging.

Hij kreeg een alarmerende brief van de spelersvakbond ATP. Maar daarin werd het vermoeden uitgesproken dat de afwijkende verhouding testosteron-epitestosteron lichaamseigen zou kunnen zijn.

"De ATP kondigde aan dat ik binnen twee weken drie keer zou worden getest om dat te bevestigen. Toen bleek ik telkens op dezelfde waarden uit te komen. Ik heb daarna nooit meer iets gehoord'', aldus Haase.

Nadal

De Nederlandse tennisbond (KNLTB) heeft dit nooit naar buiten gebracht. "Ik ben nooit bang geweest dat die positieve test me zou achtervolgen, omdat vaststond dat ik geen doping had gebruikt."

Haase is in 2013 zo'n twaalf keer gecontroleerd op doping. "Maar ik vind dat er in het tennis veel gerichter moet worden gecontroleerd. Wanneer Nadal alles wint na een blessureperiode van zeven maanden moet juist hij veelvuldig worden getest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl