NOS SportAangepast

Ook hertest van stalen Vancouver

Niet alleen dopingstalen van de Olympische Spelen in Turijn worden opnieuw getest door het IOC, maar ook stalen van Vancouver. "Daar zal zeker nog wel wat uitkomen", verwacht Herman Ram, directeur van de Dopingautoriteit.

Onlangs maakte het internationaal olympisch comité via de Duitse media bekend dat er meer positieve dopinggevallen waren op de Spelen van 2006 dan bekend was. "We hebben zo'n honderd urinestalen positief getest, die eerder negatief waren", verklaarde Grigori Rotsjenko, baas van het laboratorium van Moskou.

Ram zegt donderdagavond in NOS Langs de Lijn: "Het gaat niet alleen over Turijn, maar ook over Vancouver. Turijn is logisch, want na acht jaar verjaren dit soort zaken. Dus het is nu of nooit. Vancouver is nog maar vier jaar geleden, maar ook daar zal zeker nog wel wat uitkomen. Mijn idee is dat er inderdaad wel enkele sporters de kans lopen straks niet te mogen starten", wijst Ram naar de mogelijke gevolgen voor deelname aan de Winterspelen van Sotsji.

Om welke nationaliteiten en sporten het gaat, is niet bekend. Het zou gaan om de anabole steroïde oral-turinabol en het middel stanozolol, die veel makkelijker opspoorbaar zijn bij de nieuwe testmethodes.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl