NOS VoetbalAangepast

Kampioensschaal PEC gestolen

De kampioensschaal van PEC Zwolle is gestolen. De club uit Overijssel heeft woensdag aangifte gedaan bij de politie.

De schaal, die PEC verdiende door in 2012 kampioen te worden in de Jupiler League, stond op een prominente plek in het stadion. "Helaas is deze schaal recent ontvreemd uit de centrale hal, door een brute inval", zegt algemeen directeur Edward van Wonderen.

"Twee jongens zijn dinsdagavond via de hoofdingang naar binnen gelopen, hebben de vitrinekast ingeslagen en de schaal meegenomen. Er was niemand in de buurt, maar de daders zijn goed te zien op de beelden van de bewakingscamera's."

Go Ahead fans

Van Wonderen wil zich er voor de camera van RTV Oost niet over uitlaten of de daders gezocht moeten worden bij Go Ahead Eagles. "Ik kan dat niet hard maken. Ik vind het ook niet nodig en verstandig om mensen of een club te beschadigen als ik het niet honderd procent zeker weet. Maar goed, iedereen kan daar zijn eigen gedachten bij maken."

PEC roept de daders op om zich bij de politie te melden. "Deze schaal heeft een emotionele waarde. Namens PEC Zwolle wil ik de daders vragen het gezonde verstand te gebruiken en deze (mogelijk) ludieke actie per direct te beëindigen", aldus Van Wonderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl