NOS NieuwsAangepast

Berlusconi was spil op seksfeesten

Voormalig premier Berlusconi was de spil op de 'bunga bunga'-seksfeesten die hij organiseerde in zijn villa buiten Milaan en hij was het die vrouwen opdracht gaf om erotische dansen uit te voeren.

De rechtbank van Milaan laat dat weten in een toelichting op het vonnis in deze zaak dat in juni geveld werd.

Gangmaker

Berlusconi werd toen veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar wegens machtsmisbruik en seksuele betrekkingen met minderjarigen. In een andere zaak werd hij definitief veroordeeld wegens belastingfraude. Die veroordeling kan volgende week leiden tot zijn definitieve verwijdering uit de Senaat.

In de toelichting op het vonnis van juni staat dat het voor de rechtbank vaststaat dat de toenmalige premier betaalde voor seksuele relaties. Hij was de gangmaker op de party's, die het moment bepaalde dat danseressen in actie moesten komen.

Ook is er volgens de rechtbank bewijs dat Berlusconi seks had met de danseres Ruby en dat hij wist dat ze destijds nog geen 18 was, de minimumleeftijd voor prostitutie in Italië. In mei 2010 gaf hij de politie van Milaan opdracht haar vrij te laten toen ze vastzat op verdenking van diefstal van een armband.

Zetel ontnemen

Omdat hij wist dat ze minderjarig was, belde hij naar naar de politie om haar vrij te krijgen, voert de rechtbank als bewijs aan.

Op 27 november stemt de Senaat over het voorstel om Berlusconi zijn zetel te ontnemen. Berlusconi had gedreigd zijn steun aan de regering-Letta in te trekken wegens zijn dreigende verwijdering uit de Senaat, maar zijn partij volgde hem daarin niet. Berlusconi's tweede man en vice-premier Alfano koos de kant van de regering en richtte een eigen fractie op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl