NOS NieuwsAangepast

Angolezen nodigen Powned uit

Powned-voorzitter Dominique Weesie is door de Angolese ambassadeur uitgenodigd om te komen praten over de mishandeling van een verslaggever van de omroep.

Verslaggever Danny Ghosen kreeg klappen van een ambassademedewerker toen hij een reportage maakte over foutparkerende diplomaten.

Weesie heeft de uitnodiging van de Angolese ambassadeur aangenomen op voorwaarde dat hij na het gesprek ook een tv-interview geeft. "Het is even afwachten of de ambassadeur daarin toestemt", zegt Weesie.

Verhoord

De ambassademedewerker die de klappen uitdeelde wordt volgens Weesie door de politie verhoord. Eerder maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken al bekend dat de man geen diplomatieke status heeft en dus gewoon vervolgd kan worden.

Powned-voorzitter Weesie hoopt dat de ambassadeur van Angola excuses wil aanbieden voor het incident, vooral aan verslaggever Danny Ghosen. "Die is er slecht aan toe", zegt Weesie, "hij heeft een hersenschudding, een gekneusde kaak en een loszittende tand aan de mishandeling overgehouden."

Ook is Ghosen volgens de Powned-voorzitter erg aangedaan door het incident: "Hij zat vanochtend als een dood vogeltje op de bank."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl