NOS NieuwsAangepast

Monty Python doet het nog één keer

De nog levende mannen van Monty Python treden nog één keer op. Ze beloven 'oude stukjes, maar met een andere afloop'.

Op 1 juli volgend jaar vindt het optreden plaats in de O2 Arena in Londen, zo bleek uit een met grappen doorspekte persconferentie over de nieuwe theatershow. Die conferentie begon al op z'n Pythons: ze kwamen het podium op, begonnen direct hard door elkaar heen te praten en uiteindelijk moest een dwerg ze tot rust brengen.

Ouderwetse seks

"Wat kunnen we verwachten van jullie nieuwe show?", vroeg een journalist aan de Monty Python-leden. "Ik denk wat grappen, hier en daar muziek en ook wel ouderwetse seks", antwoordde Eric Idle. "Volgende vraag..."

Ook daarna bleef het chaotisch. Zo gingen de vijf achter het verkeerde naambordje zitten. Dat leidde bij de eerste vraag aan John Cleese tot een antwoord van Eric Idle en gelach uit de zaal.

Qatar

Aanvankelijk trok het stel de naam Qatar uit de enveloppe als plek waar de voorstelling wordt gehouden, maar daar staken de vijf snel een stokje voor. "Oh no", zeiden ze. "Another one!"

Fans van Monty Python hoeven niet bang te zijn voor onbetaalbare kaartjes. "We adverteren met kaartjes voor 300 pond minder dan de Stones", aldus Idle.

Kunstknie en -heup

Het publiek krijgt niet alleen oud materiaal te zien. Cleese: "We gaan wel oude stukjes doen, maar ook met een andere afloop." "En we hopen dat mensen het vergeten zijn, zodat het wel nieuw lijkt", voegt Idle daaraan toe.

'The Ministry of Silly Walks' zal echter niet terugkeren op het toneel. Dat wordt volgens Cleese wel erg lastig met een kunstknie en kunstheup. Maar wat er wel precies wel te zien zal zijn, dat wisten de Pythons onder al hun grappen bedekt te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl