NOS SportAangepast

Havenga wilde Maugeri behouden

Hij begint vandaag aan zijn nieuwe klus als bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen, Arno Havenga. Sinds 2006 al betrokken bij het nationale team. Eerst als teammanager, vervolgens als assistent-bondscoach.

Voor Havenga was het afgelopen dinsdagochtend wel even slikken toen hij hoorde van het ontslag van bondscoach Mauro Maugeri. "We verliezen een hele goede ervaren trainer, van wie ik ook veel geleerd heb."

Het ontslag kwam voor Havenga onverwacht. Ondanks dat er uit evaluaties wel was gebleken dat de positie van Maugeri in het team ter discussie stond. "Ik had alleen niet verwacht dat er meteen zulke rigoureuze stappen genomen zouden worden. Vooral de manier waarop alles gecommuniceerd is binnen de bond stoort mij."

Frisse wind

Als het aan Havenga had gelegen was Maugeri niet ontslagen. "Ik heb ook nog wel pogingen gedaan om hem op welke manier dan ook betrokken te houden bij het team, maar dat is helaas niet gelukt."

Het ontslag van Maugeri kwam op voorspraak van de spelersgroep. Veel speelsters vonden het tijd voor een frisse wind. Of Havenga, die nog langer dan Maugeri betrokken was bij het team, wel de gewenste frisse wind kan brengen, is de vraag. "Toch denk ik dat ik de dingen net iets anders doe dan Maugeri. Net een iets andere aanpak. Het zijn soms de kleine dingen die het doen."

Havenga richt zich nu met het team op de EK-kwalificatie in januari. Als voorbereiding gaat het team van 8 tot 16 december naar Amerika voor de Holiday Cup.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl