NOS NieuwsAangepast

Bisschoppen 'liken' pauspetitie

Honderden mensen hebben op Facebook de zogenoemde pauspetitie gesteund, een pagina waarop 'gewone' katholieken hun dromen en wensen over de katholieke kerk in Nederland kunnen delen.

De boodschappen zijn naar alle Nederlandse bisschoppen gestuurd.

Enthousiast

Drie bisschoppen hebben laten weten dat ze enthousiast zijn over het initiatief. De bisschoppen Hendriks, Punt en De Korte nemen de opmerkingen en aanbevelingen mee naar paus Franciscus. Bisschop De Korte zal ze met de paus bespreken tijdens het bezoek van de bisschoppen aan Rome van 2 tot en met 7 december.

Gewone katholieken willen niet alleen aandacht voor parochiefusies en priesteropleidingen, maar ook voor maatschappelijke kwesties als armoede, milieu en solidariteit, zegt de initiatiefnemer van de pauspetitie, Joost Verhoef. Hij is pastoraal werker in het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam.

Inspiratiebron

Veel mensen uiten ook hun waardering voor de paus op de pagina. Steeds meer mensen lijken hem als inspiratiebron te zien.

Verhoef wil graag dat er een breed gesprek op gang komt in de katholieke kerk in Nederland over alle opmerkingen in de pauspetitie. Hij hoopt dat er een nieuw klimaat van vertrouwen in de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland zal ontstaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl