NOS NieuwsAangepast

Gesmokkeld in kofferbak van auto

Door de vondst van een man en een vrouw die verborgen zaten in de kofferbak van een auto, is een bende mensensmokkelaars opgerold, zegt de Koninklijke Marechaussee.

De twee Indiërs die in de kofferbak zaten, zouden door de bende met de veerboot van IJmuiden naar Newcastle gesmokkeld worden. Waarschijnlijk zijn er meer Indiërs en Pakistanen op die manier naar Groot-Brittannië gebracht.

Huurauto

De marechaussee denkt dat een 40-jarige man uit Kampen het brein achter de mensensmokkel was. Hij had een auto gehuurd en de bestuurder en een bijrijder voor de klus 800 euro beloofd.

De man huurde vaker auto's, die later ingescheept werden op de ferry. Hij zit nog zeker twee weken in voorlopige hechtenis.

Voorarrest

Ook een 36-jarige Indiër zit vast. Hij werd eerder deze maand aangehouden op Schiphol. Justitie wil dat de man nog zeker drie maanden blijft vastzitten. De rechter moet daarover nog een besluit nemen.

Vier mannen uit Amsterdam, Enschede en Nieuwleusen worden ook verdacht van betrokkenheid. Zij zaten korte tijd vast, maar zijn vrijgelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl