NOS NieuwsAangepast

Obama legt krans bij graf JFK

President Obama heeft een krans gelegd bij het graf van John F. Kennedy. Het is komende vrijdag precies 50 jaar geleden dat de president in Dallas werd vermoord.

Obama legde de krans samen met zijn vrouw Michelle, oud-president Bill Clinton en diens vrouw Hillary, die minister van Buitenlandse Zaken was in de regering-Obama.

Naast het leggen van de krans reikte Obama ook de Presidential Medal of Freedom uit aan oud-president Bill Clinton en televisiemaker Oprah Winfrey. Het is de hoogste onderscheiding die de regering kan toekennen aan Amerikaanse burgers. De decoratie werd in 1963 in het leven geroepen door John F. Kennedy.

Sally Ride

Naast Clinton en Winfrey werden nog veertien Amerikaanse burgers onderscheiden, onder wie postuum de astronaute Sally Ride. Zij was in 1983 de eerste Amerikaanse vrouw die een ruimtereis maakte. Ze overleed vorig jaar op 61-jarige leeftijd.

Omdat het de vijftigste uitreiking van de Presidential Medal of Freedom is, wilde Obama dit jaar vooral mensen eren die bekend zijn in elk Amerikaans gezin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl