NOS NieuwsAangepast

Topman schuldig aan bouwfiasco

Oud-bestuursvoorzitter Verzijlbergh van woningcorporatie Servatius in Maastricht is aansprakelijk voor het fiasco met het Campus Maastricht-project. Volgens de rechtbank Den Bosch had hij nooit aan het bouwproject mogen beginnen.

Het is nog niet bekend hoeveel schade hij moet vergoeden aan Servatius. Daarvoor moet nog een andere rechtszaak worden gevoerd. Servatius eist zeker 60 miljoen euro van Verzijlbergh en acht voormalige leden van de raad van toezicht.

Fiasco

Verzijlbergh gaf als directeur toestemming voor de bouw van een complex met studentenwoningen, sociale woningbouw en onder meer een sporthal en kantoren. Dat had hij volgens de rechtbank niet mogen doen.

De kosten van het project liepen uit de hand en in 2009 werd de bouw gestaakt. Het fiasco kostte de woningcorporatie 75 miljoen euro.

Risico's

Verzijlbergh had bijvoorbeeld in strijd met de voorwaarden van de minister voor Wonen, Wijken en Integratie betalingsgaranties voor de totale bouw afgegeven. Ook had hij de financiële risico's die Servatius liep niet goed genoeg afgedekt. Toen de bouw begon, was volgens het huidige bestuur van Servatius nog geen enkele langjarige huurovereenkomst gesloten.

Volgens de rechtbank is Verzijlbergh schuldig aan onbehoorlijk bestuur en daarom persoonlijk aansprakelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl