NOS NieuwsAangepast

Veel bedrijfsschade door branden

Het jaar is nog niet afgelopen, maar nu al is er ruim een half miljard euro schade door bedrijfsbranden. In de eerste negen maanden van 2013 waren er 109 branden waarbij de schade meer dan een miljoen euro was.

Het is volgens het Verbond van Verzekeraars het hoogste aantal miljoenenbranden sinds in 1998 werd begonnen met de registratie.

Een uitschieter in het derde kwartaal is de brand bij een kunststofbedrijf in Zevenaar in september. Die brand leidde tot een schade van 65 miljoen euro. In juli had een afvalverwerkingsbedrijf in Alkmaar 57 miljoen euro schade door brand. Een andere afvalverwerker in Leiderdorp had in augustus 14,5 miljoen euro brandschade.

Vuurwerkramp

Het schadebedrag door bedrijfsbranden in de eerste negen maanden van 2013 is geen record. In 2000 was het schadebedrag hoger: 571 miljoen euro. Dat hoge bedrag werd veroorzaakt door de vuurwerkramp in Enschede.

Volgens het Verbond van Verzekeraars ontstaan veel branden tijdens het werk. "Denk dan aan iemand die aan het lassen, solderen of slijpen is. Meestal gebeurt het onbewust en gaat iemand aan het werk en loopt het uit de hand."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl