Mexico dwingt WK-kwalificatie af

Mexico heeft zich voor de vijftiende keer geplaatst voor het WK voetbal. Na de 5-1 zege in eigen huis won Mexico ook de return in Nieuw-Zeeland: 2-4.

Mexico zat na de ruime thuiszege al op rozen, maar zocht ook in Wellington vol de aanval. Al na een kwartier werd het voor de offensieve dadendrang beloond, via Oribe Peralta, die met een hattrick voor rust de wedstrijd op slot gooide.

Nieuw-Zeeland kreeg vijf minuten na de 3-0 een penalty toegekend, maar doelman Moisés Munoz zag de inzet van Jeremy Brockie via zijn benen uit de doelmond verdwijnen.

Chris James schoot in de 81ste minuut wel raak vanaf elf meter en Rory Fallon maakte er 2-3 van, waarna Carlos Pena voor het slotakkoord tekende.

De Mexicaanse bondscoach Miguel Herrera was opgetogen met de kwalificatie, die tot stand kwam na een zeer moeizame groepsfase: "Ik ben heel gelukkig, maar we hebben nog wel veel werk te verrichten, zowel binnen als buiten het veld. Als we dat doen, zal Mexico een goed WK spelen."

Mexico won in de groepsfase slechts twee van de tien duels en scoorde zeven keer. In de twee play-off-duels met Nieuw-Zeeland wonnen de Mexicanen ook twee keer en wisten ze zelfs negen keer het doel te vinden.