NOS NieuwsAangepast

OM eist boete van Alhuraa

De Alhuraa Universiteit in Den Haag heeft lange tijd diploma's verstrekt zonder accreditatie. Ook na een waarschuwing van het ministerie van Onderwijs, ging de instelling door met het afgeven van diploma's. Dat zei het Openbaar Ministerie in de rechtbank.

Het OM eist een boete van 70.000 euro, waarvan 20.000 euro voorwaardelijk. De voorwaarde is dat op de website van Alhuraa komt te staan dat de universiteit geen accreditatie heeft.

Geen verzoek

Tot een paar dagen geleden zou op de website van de universiteit nog de indruk gewekt worden dat er erkende diploma's behaald konden worden. Maar dat is nooit zo geweest en is er nooit een verzoek tot accreditatie ingediend.

Volgens de advocaat betekent een dergelijke boete de ondergang van de universiteit. Het banksaldo zou momenteel ongeveer 3000 euro bedragen. De advocaat betoogde ook dat het niet strafbaar is om als niet-erkende universiteit bachelor- en masterdiploma's uit te reiken.

Alle richtingen

Op de Alhuraa Universiteit kunnen studenten bachelor- en masteropleidingen volgen in vrijwel alle richtingen. Het aanbod is te vergelijken met dat van een reguliere universiteit.

De rechter doet uitspraak op 3 december.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl