NOS NieuwsAangepast

Schiphol biedt op luchthaven Rio

Schiphol heeft samen met het Franse Aéroports de Paris en twee Braziliaanse partijen een bod gedaan op een belang in luchthaven Galeão in Rio de Janeiro. Vier andere consortia hebben ook geboden. Vrijdag wordt bekendgemaakt welk consortium de concessie krijgt.

Volgens Braziliaanse media doen ook de eigenaren van Heathrow en Frankfurt Airport mee aan de bieding.

Schiphol wil tot vrijdag niet zeggen hoeveel er geboden is. De Braziliaanse overheid denkt dat de luchthaven minstens anderhalf miljard euro waard is. Galeão verwerkt zo'n 17,5 miljoen passagiers per jaar en is daarmee de tweede luchthaven van Brazilië

WK en Olympische Spelen

Schiphol deed eerder al mee aan een biedingsronde op de luchthaven van São Paulo, met ruim 32 miljoen passagiers de grootste van het land. Een consortium van een Braziliaans en Zuid-Afrikaans bedrijf kreeg die concessie.

De verwachting is dat het luchtverkeer binnen en naar Brazilië de komende jaren flink zal groeien, mede door het WK volgend jaar en de Olympische Spelen in 2016.

De Braziliaanse regering besloot een paar jaar geleden de luchthavens gedeeltelijk te privatiseren om broodnodige renovaties gedaan te krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl