NOS WielrennenAangepast

IOC: "Armstrong moeilijk te geloven"

Het IOC onderneemt zelf geen stappen naar aanleiding van de uitspraken van Lance Armstrong over IOC-erelid Hein Verbruggen.

"De internationale wielerbond UCI werkt momenteel aan plannen om de zaak grondig te onderzoeken en we wachten de uitkomsten van dat onderzoek af", verklaart het internationaal olympisch comité aan de NOS.

Armstrong stelde zondag tegen de Engelse krant Daily Mail dat de UCI en voorzitter Hein Verbruggen in 1999 op de hoogte waren van zijn positieve dopingtest. Verbruggen, jarenlang actief IOC-lid en sinds 2008 erelid, zou de Amerikaan hebben geadviseerd iets aan de zaak te doen. "We moeten iets verzinnen", zou de Nederlander tegen Armstrong hebben gezegd. Daarop werd een vals doktersattest opgetekend.

IOC reageert niet op beschuldigingen

IOC-lid Gerhard Heiberg stelde in Noorse media al dat áls de uitspraken van Armstrong waar zijn, Verbruggen zijn status bij het IOC kwijt zou moeten raken. Zo ver wilde het IOC in een officiële verklaring nog niet gaan.

"We wachten liever op de uitkomsten in plaats van te reageren op geruchten en beschuldigingen. Bovendien is het moeilijk om een wielrenner te geloven die decennialang de wereld heeft misleid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl