NOS NieuwsAangepast

Monty Python weer bij elkaar

Monty Python komt weer bij elkaar. De vijf nog levende leden van de Britse komediegroep gaan samen een nieuwe theatershow opzetten. Dat heeft Terry Jones bevestigd voor de BBC. De reünie wordt waarschijnlijk donderdag officieel aangekondigd op een persconferentie.

John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Michael Palin en Terry Jones worden allemaal verwacht op de persconferentie. Ze zijn enthousiast over het vooruitzicht dat ze weer kunnen samenwerken.

"Ik ben best opgewonden. Ik hoop dat we er veel geld mee verdienen zodat ik mijn hypotheek kan betalen", zei Terry Jones tegen de BBC. Eric Idle twitterde dat hij niet kan wachten.

Flying Circus

Monty Python's Flying Circus was een zeer succesvolle comedyserie, die door de BBC van 1969 tot 1974 werd uitgezonden. De shows met sketches en animaties zijn ook uitgezonden op de Nederlandse televisie.

De vaak absurdistische stijl, waarbij verscheidene regels over het maken van komedie overboord werden gegooid, waren een groot succes. Later maakte het gezelschap ook een aantal films en theatershows.

De laatst film van Monty Python was in 1983 'The Meaning of Life'. In 1989 overleed het zesde lid van de groep, Graham Chapman. Daarna kwamen de nog levende leden nog af en toe bij elkaar. De laatste keer dat de groep samen optrad was in 1998 op het Aspen Comedy Festival.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl