NOS NieuwsAangepast

Toronto perkt macht Ford in

De macht van de omstreden burgemeester van Toronto, Rob Ford, is verder ingeperkt. Ford raakte in opspraak na een aantal schandalen. Hij heeft onder meer bekend drugs te hebben gebruikt en er is een filmpje opgedoken waarin hij doodsbedreigingen uit .

Omdat Ford is gekozen als burgemeester kan de gemeenteraad hem niet ontslaan. De raad heeft hem wel gevraagd om op te stappen, maar dat weigert de burgemeester. De gemeenteraad wil de macht van Ford nu stapsgewijs inperken. Vrijdag werd hem al een aantal bevoegdheden ontnomen en vandaag zijn meer bevoegdheden overgedragen aan de locoburgemeester.

Raadslid omver gelopen

De vergadering van de gemeenteraad verliep chaotisch. Ford begon te schreeuwen naar tegenstanders op de publieke tribune die '' Schande, schande'' riepen. Toen hij in de richting van de tribune wilde rennen, liep hij één van de gemeenteraadsleden omver.

Ford is woedend over de inperking van zijn macht. Hij spreekt van een staatsgreep. Het is de grote droom van Ford om ooit premier van Canada te worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl