NOS NieuwsAangepast

Basisschool R'dam moet dicht

De evangelische basisschool Timon in de Rotterdamse wijk Charlois gaat op 1 januari 2014 dicht. Het bestuur heeft daartoe besloten op aandringen van de Rotterdamse wethouder van Onderwijs De Jonge.

Ouders van leerlingen op de school hebben vorige maand een brandbrief naar de gemeente en de inspectie gestuurd, waarin ze zich beklaagden over de gang van zaken op de school.

Agressie

De inspectie stelde na onderzoek vast dat de school verscheidene problemen kent. Het kwam voor dat onbevoegden voor de klas stonden en sommige leerlingen gedroegen zich zo agressief dat sommige ouders hun kinderen thuis hielden. Bovendien was er een groot ordeprobleem op de school.

De school is in 2010 opgericht en telt nu 63 leerlingen. Dat zijn er te weinig om te voldoen aan de eis van de inspectie om binnen vijf jaar na oprichting op 300 leerlingen te zitten.

De ouders zijn vrijdag en vandaag ingelicht over de sluiting van de school. Wethouder De Jonge zei dat er "een punt achter de school moet worden gezet" gezien de optelsom aan problemen. De inspectie beoordeelt de school als "zeer zwak".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl