NOS SportAangepast

"Murray-Djokovic mooiste wedstrijd"

Het tennisjaar is ten einde. Het was een jaar van comebacks en dominantie, van Rafael Nadal en Serena Williams, van gemiste kansen voor Novak Djokovic, maar ook van een aantal memorabele wedstrijden. NOS-commentator Marcella Mesker kiest haar zes mooiste tenniswedstrijden van 2013.

1. Finale Wimbledon: Murray-Djokovic (6-4, 7-5, 6-4)

"Die springt er echt uit. Niet zozeer vanwege de kwaliteit van het spel, maar vanwege de historie (Murray werd de eerste Britse Wimbledon-winnaar sinds Fred Perry, red.). En de historie, daar gaat het toch om. Ik was er zelf bij voor Langs de Lijn en het was fantastisch om mee te maken. Die laatste game ook, die duurde wel twaalf of dertien minuten. Alles zat erop en eraan."

2. Halve finale Roland Garros: Nadal-Djokovic (6-4, 3-6, 6-1, 6-7 (3), 9-7)

"Het moest de wedstrijd van Djokovic worden, hier had hij alles op ingezet. Het is hem niet gelukt. Ook hier was ik bij. Het was een bizarre wedstrijd met veel ups en downs. Terugkomen wanneer je het niet verwacht. En het was natuurlijk de opmaat naar Nadals achtste titel op Roland Garros."

3. Finale Cincinnati: Azarenka-Williams (2-6, 6-2, 7-6 (6))

"Williams en Azarenka deelden dit jaar de lakens uit en dit was hun beste onderlinge ontmoeting. Williams hoort gewoon in deze topzes, maar veel van haar wedstrijden zijn niet zo interessant omdat ze die gewoon makkelijk wint. Daarom moest ik hieraan denken."

4. Vierde ronde Aus. Open: Djokovic-Wawrinka (1-6, 7-5, 6-4, 6-7 (5), 12-10)

"Dit was eigenlijk de doorbraak van Wawrinka. Hij veroverde de harten van de fans met zijn werklust en veerkracht, en het dan net niet redden. Hij heeft altijd in de schaduw van Federer gestaan en ineens is hij daar. Hij speelde echt goed."

5. Halve finales Wimbledon: Djokovic-Del Potro (7-5, 4-6, 7-6 (2), 6-7 (6), 6-3)

"Het was een uitputtingsslag. Del Potro was nooit goed op gras, maar toonde hier aan dat we in de toekomst rekening met hem moeten houden. Djokovic speelde het hele toernooi niet super, maar deze sleepte hij nog wel binnen. Ik zat op de tribune en het was echt heel spannend."

6. Halve finale Roland Garros: Sjarapova-Azarenka (6-1, 2-6, 6-4)

"Het was een mooi gevecht tussen twee speelsters die liever niet op gravel spelen. Sjarapova was in de finale niet opgewassen tegen Williams. Jammer dat ze in de tweede helft van het jaar geblesseerd raakte."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl