NOS NieuwsAangepast

Drie Russen Arctic Sunrise vrij

Een rechtbank in Sint-Petersburg laat de drie Russen die aan boord waren van het Greenpeace-schip Arctic Sunrise op borgtocht vrij. De borgsom die elk van hen moet betalen is 30.000 euro. Greenpeace laat weten dat het mogelijk twee dagen nodig heeft om dat geld bijeen te brengen.

Eerder vandaag besloot de rechtbank al om scheepsarts Jekatarina Zaspa op borgtocht vrij tel laten. Vanavond kwamen daar fotograaf Denis Sinjakov en mede-opvarende Andrey Allakhverdov bij.

Dat de drie vrijkomen betekent niet dat ze niet vervolgd zullen worden, zegt NOS-correspondent David Jan Godfroid.

Nederlanders woensdag voor rechter

Andere opvarenden van de Arctic Sunrise kregen vandaag te horen dat ze nog drie maanden vast blijven zitten. Mogelijk acht de rechtbank de kans dat de Russische opvarenden naar het buitenland vluchten kleiner.

De twee Nederlandse opvarenden van de Arctic Sunrise moeten woensdag voorkomen. De verwachting is dat zij in voorlopige hechtenis blijven.

De Arctic Sunrise werd met dertig opvarenden aan boord op 18 september door de Russische kustwacht geënterd in het Noordpoolgebied. Greenpeace voerde actie tegen olieboringen in dat gebied.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl