NOS SportAangepast

Qatar belooft beterschap

Qatar, de gastheer van het WK voetbal van 2022, heeft beloofd de situatie van de buitenlandse stadionbouwers te verbeteren. De maatregelen volgen op recente beschuldigingen van Amnesty International dat het land mensenrechten schendt.

De minister van buitenlandse zaken laat weten dat de bescherming van mensenrechten belangrijk is voor Qatar. "Daarom werken wij eraan om de wet te verbeteren." Hij voegde daaraan toe dat er in oktober opdracht is gegeven om een onafhankelijk rapport te schrijven over de situatie. De beschuldigingen van Amnesty International worden in het onderzoek meegenomen.

De mensenrechtenorganisatie trof in Qatar een "alarmerende mate van uitbuiting en dwangarbeid" aan en drong er bij het land en de FIFA op aan om toekomstige misstanden te voorkomen.

De FIFA heeft Qatar opgelegd de omstandigheden te verbeteren, maar stelt geen deadline voor wanneer de veranderingen moeten zijn doorgevoerd. Daarnaast stelt de wereldvoetbalbond dat juist door de toewijzing van het WK aan Qatar de misstanden ter sprake komen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl