NOS NieuwsAangepast

Giro 555: al bijna 8 miljoen

Aan het begin van de nationale hulpactie voor de slachtoffers van orkaan Haiyan in de Filipijnen is de eerste tussenstand bekendgemaakt. De teller staat op 7.993.096 euro. De Samenwerkende Hulporganisaties, de Publieke Omroep, RTL en SBS proberen vandaag zo veel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers.

Het instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum is dit weekend omgetoverd tot een actiecentrum voor de grote televisieactie. In het belpanel zitten bekende Nederlanders en politici. De actie begon om 6.00 uur en duurt tot middernacht.

Speciale uitzendingen

Alle publieke radiozenders, het NOS Journaal, Hart van Nederland, RTL Boulevard, Koffietijd, RTLZ, Studio Max, Editie NL, Show Vandaag, Ontbijtnieuws, RTL Nieuws, Shownieuws en Studio Max Live schakelen gedurende de dag met het actiecentrum in Hilversum. Radio 2 staat van 06.00 uur tot 20.00 uur helemaal in het teken van de nationale actie voor de Filipijnen.

Het NCRV-programma Man bijt Hond en De Wereld Draait Door van de Vara komen met speciale uitzendingen.

Live talkshow

De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke live talkshow vanuit het Top 2000 café in Beeld en Geluid. De presentatie is in handen van Jeroen Pauw, Paul Witteman, Humberto Tan en Bridget Maasland.

De show wordt uitgezonden van 22.30 uur tot middernacht op Nederland 1, RTL 4 en SBS. Dan zal ook de laatste tussenstand van de inzameling bekend worden gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl