NOS SchaatsenAangepast

Broers Mulder: record blijft in familie

Een Nederlands record in handen van een tweeling. Even leek het zo te zijn. Michel Mulder reed vrijdag bij de eerste 500 meter in Salt Lake City naar 34,26 en bij de tweede omloop op zondag stond die tijd ook op het bord na de race van broer Ronald Mulder. Zijn tijd werd echter gecorrigeerd naar 34,25, waardoor Ronald het record afpakte van zijn broer.

"Het record vind ik wel heel gaaf om weer terug te hebben", zegt Ronald, die tussen december 2009 en januari 2012 het record al eens op zijn naam had staan.

"Ik kwam over de finish en toen zag ik 26 staan en ik dacht 'het zal toch niet gebeuren dat we samen het Nederlands record hebben'. Het zou wel gaaf zijn geweest, maar dit is natuurlijk ook mooi."

Twee dagen

Michel stond in een totaal andere gemoedstoestand NOS Sport te woord. De sprinter van beslist.nl had het nationale record twee dagen op zijn naam staan. "Leuk hoor, hij heeft goed gereden. Het was leuk geweest als we dezelfde tijd hadden gehad", aldus Michel, die na de race van Ronald nog wel in actie mocht komen.

"Toen zag ik dat de tijd was gecorrigeerd en dat er werk aan de winkel was. Mijn race was ook wel goed, dit was mijn tweede tijd ooit."

Michel: boer met kiespijn

Michel wil niet spreken van een grote teleurstelling. "Een sip gevoel is overdreven. Ik heb drie afstanden gereden. Een keer derde, vierde en vijfde. Ik heb een goed weekend gehad", benadrukt hij.

"Dit weekend zei ik nog tegen mijn coach Gerard van Velde dat ik wel wilde weggaan met het Nederlands record. Dat is niet gelukt, maar het blijft wel in de familie. Ik feliciteerde Ronald als een boer met kiespijn. Ik gun het hem van harte hoor, maar had het liever zelf gehouden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl