NOS NieuwsAangepast

"SBS wil gokzender opzetten"

De vrouwenzender die SBS volgend jaar wil opzetten, wordt over twee jaar een gokzender. Dat schrijft het AD dat zegt het Strategisch Plan 2014-2016 van de zender in handen te hebben.

SBS Broadcasting hoopt met de gokzender in twee jaar tijd bijna twintig miljoen euro te verdienen, volgens de krant. Op die manier moeten de tegenvallende inkomsten van de andere SBS-zenders worden gecompenseerd.

Belspelletjes

Het AD schrijft dat er bijvoorbeeld wordt gedacht aan poker of belspelletjes op tv. Kijkers zouden online tegen betaling verder kunnen spelen.

Het kabinet versoepelt de regels voor online gokken waarschijnlijk vanaf 2015. Tot die tijd zal de nieuwe zender van SBS series en programma's voor vrouwen uitzenden.

SBS haalde eerder geld binnen via belspelletjes. Maar aan die spelletjes kwam een aantal jaar geleden een einde aan door een aanscherping van de wet.

SBS zegt dat er verschillende plannen zijn en dat dit er één van is. De zender wijst op het feit dat het nog niet helemaal duidelijk is wat er in 2015 mogelijk is. Als dat wel duidelijk is, wordt definitief voor een plan gekozen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl