Zuid-Korea verslaat Zwitserland

Zwitserland heeft in een oefenwedstrijd in Seoul met 2-1 van Zuid-Korea verloren, de nummer 56 van de wereldranglijst. Het was voor Zwitserland, tijdens het WK groepshoofd, de eerste nederlaag sinds 31 mei 2012. Destijds wist Roemenië met 1-0 te winnen.

De Zwitsers, gecoacht door Duitser Ottmar Hitzfeld, kwamen nog wel op voorsprong. In de zevende minuut opende Pajtim Kasami de score.

In de tweede helft nam Zuid-Korea, de komende zomer ook actief in Brazilië, het heft in handen. Hong Jeong-ho produceerde de gelijkmaker. De verdediger van FC Augsburg trof doel in de 59ste minuut.

De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar Lee Chung-yong kroonde zich tot matchwinner. Vier minuten voor tijd bepaalde de middenvelder annex aanvaller van Bolton Wanderers de eindstand op 2-1.

Rusland - Servië

In Dubai troffen Rusland en Servië elkaar. De Russische ploeg van bondscoach Fabio Capello, geplaatst voor het WK, kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Alexander Samedov opende in de 29ste minuut de score voor Rusland. Twee minuten later zette Filip Djordjevic de gelijkmaker op zijn naam.

Bij Rusland kwam oud-Feyenoorder Fedor Smolov in de 62ste binnen de lijnen. Dusan Tadic (FC Twente), Nemanja Matic (ex-Vitesse) en Filip Djuricic (ex-Heerenveen) kwamen in actie voor de Serven.

Servië is overigens niet aanwezig op het WK. In de WK-kwalificatie eindigden de 'Witte Adelaren' derde in groep A, achter België en Kroatië.