NOS NieuwsAangepast

Politie betaalde uitvaart Rishi

De politie heeft de uitvaart betaald van de jongen die vorig jaar door agenten werd doodgeschoten op station Hollands Spoor in Den Haag.

Op beelden was te zien dat een agent niet stilstond toen hij op de 17-jarige Rishi schoot. De agent zegt dat hij de jongen in zijn been wilde raken, maar schoot hem in de hals. De agent staat volgende maand terecht voor doodslag en zware mishandeling met de dood als gevolg.

Wapen

Volgens een reconstructie van het Openbaar Ministerie had de jongen kort voordat hij werd neergeschoten ruzie met een Brit. Hij zou hebben gezegd dat hij een pistool bij zich had en daarop waarschuwde de Brit de politie.

Toen de jongen de agenten zag, probeerde hij te vluchten. Hij zou daarbij ook naar zijn broek hebben gegrepen. Een agent dacht dat hij een wapen wilde pakken en besloot te schieten. Later bleek dat de jongen geen wapen bij zich had.

De politie zegt dat het korps met het betalen van de begrafenis niet vooruit heeft willen lopen op de uitspraak van de rechter en de aansprakelijkheidsstelling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl