NOS NieuwsAangepast

Nieuwe school mogelijk gesloopt

Een schoolgebouw in Kerkrade dat vorig jaar wegens scheurvorming moest worden ontruimd, wordt mogelijk gesloopt. Dat heeft wethouder Bok tegen de regionale zender L1 gezegd.

Het Campus-gebouw in Kerkrade-West werd in 2006 opgeleverd. Behalve aan een vmbo bood het gebouw onderdak aan een jongerencentrum en een muziekschool.

Scheuren

Vorig jaar werden op de begane grond, eerste en tweede verdieping scheuren ontdekt. De burgemeester liet daarop het gebouw sluiten, omdat de veiligheid van de gebruikers niet kon worden gegarandeerd.

Gisteren maakte de gemeente bekend dat ze het gebouw voor 1,3 miljoen euro van het schoolbestuur overneemt, omdat het bestuur de lasten van Campus en de nieuwe schoollocatie niet kan dragen.

Financiële consequenties

Eerder nam de gemeente de verbouwing van de nieuwe schoollocatie en de verhuizing van de andere Campus-gebruikers op zich.

De gemeente kijkt nu of de problemen met het gebouw verholpen kunnen worden of dat gebouw moet worden gesloopt. Ook wordt gekeken wie aansprakelijk is voor de schade.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl