NOS SportAangepast

Papa Müllenberg naar Argentinië

Bokser Peter Müllenberg zal zich zijn entree in de allerhoogste amateurcompetitie iets anders hebben voorgesteld.

Natuurlijk was de uitnodiging vanuit Milaan eervol om mee te boksen in de World Series of Boxing, maar toen kwam de plotselinge geboorte van zijn zoontje er tussendoor. Een maand te vroeg. Dan is beginnen met een uitwedstrijd in het Argentijnse Mar del Plata niet echt praktisch.

Toch staat Müllenberg zaterdag in de ring in Zuid-Amerika. Zoonlief ligt gezond in de couveuse en ook moeder maakt het goed. "Maar de voorbereiding was natuurlijk helemaal niks. Ik heb een paar nachten niet geslapen en zo'n reis hakt er ook in. Mijn hoofd staat er nog niet echt naar."

Thunder tegen Condors

De World Series of Boxing is een prestigieuze competitie waarin gesponsorde teams vanuit de hele wereld tegen elkaar boksen. Müllenberg is uitgenodigd door Italia Thunder met Dolce en Gabbana als geldschieter.

"Na mijn tweede plaats op het EK was er al contact. Toen ik op het laatste WK bij de laatste acht zat, is alles in een stroomversnelling terecht gekomen. Bijna alle toppers boksen mee in die competitie."

Müllenberg start met zijn Italiaanse team tegen de Argentina Condors. "Ik boks tegen Braian Suarez. Nee, veel weet ik niet van hem, daarvoor heb ik ook amper tijd gehad. Ik moet normaal gesproken kunnen winnen, maar in Argentinië boksen tegen een Argentijn is altijd apart."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl