NOS NieuwsAangepast

Chemie-Pack-terrein in 2016 open

Op het terrein van Chemie-Pack in Moerdijk zullen in 2016 weer bedrijven gebouwd kunnen worden. De grond van het industrieterrein wordt in twee fasen schoongemaakt. De eerste fase zal in 2016 klaar zijn.

De gemeente Moerdijk heeft vorig jaar het grootste deel van de bebouwing op het terrein al gesloopt, gereinigd en afgevoerd. Ook is de harde laag verbrandingsresten en chemische overblijfselen verwijderd die resteerde na de brand van januari 2011.

Bevroren pomp

De provincie Noord-Brabant gaat nu de sanering van de bodem aanbesteden. De eerste fase daarvan behelst het slopen van vloeren, funderingen en rioleringen en afgraven van de verontreinigde bovengrond. De tweede fase, de sanering van het grondwater, gaat zo'n vijf tot tien jaar duren. Bedrijven die zich er in 2016 al gaan vestigen zullen daar geen last van hebben zegt de provincie Noord-Brabant.

De chemische afvalverwerker Chemie-Pack ging in 2011 in vlammen op. De brand ontstond doordat een medewerker met een gasbrander een bevroren pomp probeerde te ontdooien. Bij de brand kwamen chemische stoffen vrij. De kosten van de brand worden geschat op 71 miljoen euro, het overgrote deel daarvan als gevolg van milieuschade.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl