"Heerlijk, miljonair in middenmoot"

Van schoenenjongen tot miljonair. Multimiljonair. En dus een plek op de Quote 500-lijst van het jaar 2013. Hoe kwamen ze aan hun geld en vooral, hoe werden ze ook dit jaar nog rijker. Voor 'sportschoenentycoon' Frank van Wezel begon het 40 jaar geleden met een lening.

Van zijn vader kreeg hij 65.000 gulden. Met dat geleende startkapitaal begon hij met de productie van schoenen. Aanvankelijk squashschoenen, toen tennisschoenen, en daarna de doorbraak. Want een miljonair denkt en doet groot.

Bosbranden

"Basketbalschoenen waren de volgende stap, en toen alles. Nu maak ik ook schoenen voor veel legers in de wereld. Zelfs voor de brandweer in Australië. Al die bosbranden die net zijn geweest, zijn door mijn schoenen geblust."

Inmiddels staat Van Wezel met een vermogen van 75 miljoen op plek 347 op de ranglijst van de 500 rijkste Nederlanders. Geen slechte prestatie vindt hij, zeker in tijden van economische crisis. Hij is blij met zijn bescheiden plekje.

"Helemaal goed, de middenmoot. Ik wil helemaal niet meespelen in de top. Want dan krijg je veel te veel belangstelling. Als je aan de onderkant zit, krijg je ook belangstelling, dus de middenmoot is heerlijk."

Beurs

Gisteren bleek uit de ranglijst van de Quote 500 dat het totale vermogen van de rijkste Nederlanders wordt geschat op 113 miljard euro, zo'n 7 miljard meer dan in 2012. De erfgename van het Heinekenimperium, Charlene de Carvalho-Heineken, is dit jaar opnieuw de rijkste Nederlander.

Dat de rijken ondanks de crisis opnieuw rijker zijn geworden, komt door de beurs. Die is gestegen, en daarmee ook het vermogen van grote aandeelhouders. En daar zijn er veel van in de Quote-500.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl