NOS NieuwsAangepast

Geschoten bij plundering Filipijnen

Filipijnse veiligheidstroepen zijn in een vuurgevecht geraakt met gewapende plunderaars. Dat meldt het Britse persbureau Reuters. De schietpartij was in het dorp Abucay, vlak bij de zwaar getroffen stad Tacloban. Of er doden zijn gevallen, is niet bekend.

Op het Filipijnse eiland Leyte worden na de verwoestende orkaan Haiyan op grote schaal winkels en opslagplaatsen geplunderd. Veiligheidstroepen staan over het algemeen machteloos.

Ongeveer 15 kilometer ten oosten van Tacloban vielen zeker acht doden bij een bestorming van een opslagloods met rijst. De slachtoffers kwamen om het leven toen een muur instortte.

100.000 zakken rijst

De bestorming door duizenden mensen was zo massaal dat de politie en militairen niet konden ingrijpen. Plunderaars die de instorting konden ontwijken, gingen ervandoor met meer dan 100.000 zakken rijst.

De plunderingen, die al dagen aan de gang zijn, tonen aan dat de hulpverlening in het rampgebied lang niet toereikend is. Hulporganisaties hebben moeite om water en voedsel naar de getroffen gebieden te krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl