NOS VoetbalAangepast

Vonk blijft als Heerenveen niet belt

AZ is boos op Heerenveen over de gang van zaken rond de interesse van de Friezen in teammanager Hans Vonk. Directeur Toon Gerbrands van AZ ergert zich aan het feit dat Heerenveen nooit contact met hem heeft opgenomen. "Ik stoor me eraan dat Heerenveen zich niet bij ons meldt voor Vonk", zegt Gerbrands.

Hans Vonk wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe technisch directeur van Heerenveen. De Friese club wil de oud-doelman volgende week presenteren. Hans Vonk staat tot 1 juli 2014 als teammanager onder contract bij AZ.

In Alkmaar zijn ze niet blij met de handelswijze van Heerenveen. Mocht Heerenveen niet bellen, is er volgens Gerbrands geen sprake van een vertrek van Hans Vonk. "Dan gaan we gewoon vrolijk verder", aldus de directeur van AZ.

Gerbrands krijgt bijval van Gaston Sporre, de ad-interim directeur van Heerenveen. "Hij heeft helemaal gelijk. Alleen is het niet in mijn handen." Het is geen geheim dat de huidige structuur en bestuurssituatie bij de Friese club Sporre een doorn in het oog is.

Sporre: "Blijkbaar hebben mensen binnen Heerenveen een lijstje met namen en hebben ze Vonk gebeld. Ik blijf erbuiten, maar ik neem aan dat wij grote mensen zijn en dat we even contact met AZ opnemen. Dat is niet meer dan normaal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl