NOS SportAangepast

Derde remise in schaaktweekamp

Na drie speelronden is er in de WK-match in Chennai tussen Viswanathan Anand en Magnus Carlsen nog geen tekening in de strijd gekomen. Na twee vrij gezapige puntendelingen van 16 en 25 zetten was er in de derde confrontatie tussen de titelhouder uit India en de Noor voor het eerst wel sprake van vuurwerk. Een winnaar leverde de partij na 51 zetten echter nog niet op.

Uitdager Carlsen verraste met de witte stukken in de opening, maar was het initiatief in de partij al snel kwijt. Volgens de computers die de zetten razensnel 'doorrekenen', was Anand lange tijd licht in het voordeel. Toen de tijdnoodfase zich aandiende, was het evenwicht hersteld en aan het slot moest Anand zelfs nog oppassen zijn halfje niet te verliezen.

Prijzengeld

De schaker die als eerste 6,5 punt heeft, is wereldkampioen. Staat het na twaalf klassieke partijen 6-6, dan volgt er een beslissing via maximaal vier rapidpartijen met een bedenktijd van 25 minuten. Is er dan nog geen winnaar, dan moeten minimatches 'blitz' met een nog kortere speeltijd uitsluitsel brengen. Het prijzengeld bedraagt 2,5 miljoen dollar, een kleine 1,9 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl