NOS VoetbalAangepast

Van den Brom: moeite met kritiek

Anderlecht-trainer John van den Brom heeft door een reeks goede uitslagen weer wat lucht gekregen in België.

Door een slechte seizoensstart op nationaal en Europees niveau zat Van de Brom bij Anderlecht op de wip. In de eerste vier wedstrijden van de Champions League werd slechts één punt gepakt en moest het team van Van den Brom liefst elf doelpunten incasseren. Alleen op bezoek bij Paris Saint-Germain werd een keer gescoord.

Anderlecht staat na de overwinning op directe concurrent Racing Genk vierde in de Belgische Eerste Klasse, op drie punten achterstand van koploper Standard Luik.

Niet eens met kritiek

De Nederlandse oefenmeester laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de negatieve reacties die hij de laatste weken over zich heen kreeg. "Ik ben het vaak niet eens geweest met de kritiek die er gekomen is", zegt hij.

"Nu wordt me verweten dat ik de jeugd eerst een kans gaf en ze vervolgens heb laten vallen. Dat is onzin. Tegen Genk was onze achterhoede gemiddeld twintig jaar, dat zegt genoeg."

Van den Brom had er veel moeite mee. "Natuurlijk. Het is makkelijk om te zeggen dat je jezelf daar niets van aantrekt, maar dat is onzin. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. Vooral de kritiek van de media was moeilijk te accepteren. Ze hebben mij met de grond gelijkgemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl