NOS SportAangepast

Mager affiche smet op boksgala

De 20ste editie van de Bep van Klaveren Memorial in Rotterdam heeft het niet moeten hebben van de grote namen in de boksring. Tot verdriet van de organisatie vielen achtereenvolgens de lokale prof Stephen Danyo, topamateur Peter Müllenberg en olympische kandidate Nouchka Fontijn van het affiche.

Daardoor bleef alleen een boksinterland tussen vijf (onervaren) amateurs van Nederland en Ierland over op het jaarlijkse sportfeest dat traditioneel begon met een minuut stilte voor de legendarische Rotterdammer Bep van Klaveren, de olympisch kampioen van 1928.

"We hebben er echt alles aan gedaan om één of meerdere hoofdpartijen op ons gala te krijgen", vertelde organisator Ardie den Hoed. "Maar er viel uiteindelijk weinig aan te doen. Volgend jaar beter, zullen we maar zeggen."

Verboden

Danyo, die vorige maand indruk maakte bij de Ben Bril Memorial in theater Carré, was wel present in het volgepakte Topsportcentrum bij De Kuip. Hij mocht echter van de internationale federatie AIBA niet in actie komen. Het is reglementair verboden om als prof in actie te komen op een gala met verder alleen maar amateurs.

Extra wrang was dat de Nederlandse boksbond al in augustus wist dat er van een profpartij geen sprake kon zijn op de het amateurgala. De bond had echter verzuimd de organisatie op de hoogte stellen, waardoor de onheilstijding pas daags voor het evenement tot in Rotterdam doordrong.

Lucratief

Müllenberg, de beste amateur van Nederland, had een goede reden om zijn geplande optreden op de Bep van Klaveren Memorial af te zeggen. De 25-jarige Tukker ondertekende een lucratief contract bij Italian Thunder, dat in de World Series of Boxing uitkomt. De nummer twee van de recente EK bokst zaterdag in Mar del Plata tegen Argentinië zijn eerste partij in de categorie tot 81 kilogram.

Ook Fontijn behoorde tot de toeschouwers in Rotterdam. De nummer twee van de EK kreeg in het afgelopen weekeinde te horen dat haar Engelse opponente bij nader inzien toch geen trek had in een duel.

5-0

Als schrale troost wist Nederland de boksinterland tegen Ierland met klinkende cijfers te winnen: 5-0 gewonnen. De winstpunten kwamen op naam van de amateurs Justin Kremer, Wouter Djokic, Jamal Bouhali, Roy Korving en Max van der Pas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl