NOS NieuwsAangepast

Haiyan ontziet midden van Vietnam

De tropische storm Haiyan heeft via het noorden van Vietnam de Chinese provincie Hainan bereikt. Daar zijn volgens de eerste berichten enkele doden gevallen. Bijna 40.000 mensen hadden voor de komst van de storm een goed heenkomen gezocht.

Voor de kust van de provincie Hainan wordt een vrachtschip met zeven opvarenden vermist. De storm zet verder koers naar het zuiden van China.

Gisteren werd verwacht dat Haiyan het midden van Vietnam zou treffen, maar de storm veranderde van koers en trok over zee naar het noorden. Daar ging Haiyan, inmiddels geen orkaan meer, aan land.

Terug naar huis

De autoriteiten in het midden van Vietnam waren op het ergste voorbereid. Zo'n 600.000 inwoners werden geëvacueerd. Ze kunnen nu weer naar huis terug.

Tijdens de enorme evacuatie-operatie kwamen volgens Vietnamese media zes mensen om het leven.

In Noord-Vietnam viel op veel plaatsen de stroom uit. Precieze berichten over de omvang van de schade en het aantal slachtoffers zijn er nog niet.

Op de Filipijnen heeft Haiyan duizenden slachtoffers gemaakt. Het lijkt erop dat Haiyan de grootste natuurramp is die de Filipijnen ooit hebben meegemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl