NOS NieuwsAangepast

Nigeriaanse pooierbende opgerold

In Spanje zijn 25 Nigerianen opgepakt die vrouwen uit Nigeria ontvoerden om hen in Spanje in de prostitutie te laten werken. Er zijn ook busjes in beslag genomen met voor zeker 5 miljoen euro aan kostbare lading.

De Nigerianen waren lid van een bende die begin jaren 90 werd gevormd op universiteiten. In het begin hield de bende zich bezig met het versturen van grote hoeveelheden brieven naar het Westen om op frauduleuze manier aan geld te komen.

Later ging de bende vrouwen ontvoeren om hen met vervalste papieren via landen als Brazilië en Mexico uiteindelijk naar Spanje te sturen, waar ze in de seksindustrie moesten werken.

Geblindeerde busjes

De 25 bendeleden werden opgepakt in Madrid en en drie andere plaatsen in Spanje. Er werden meer dan honderd geblindeerde busjes met dichtgelaste deuren opengebroken. Er stonden er tientallen klaar om van de haven van Valencia naar Nigeria te worden gebracht.

De busjes waren volgeladen met partijen dure whisky en cognac, kostbare televisies en andere waardevolle spullen waarmee de criminele verdiensten werden witgewassen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl