Boeiend gelijkspel Feyenoord-AZ

AZ heeft in Rotterdam een punt gepakt tegen Feyenoord. De boeiende wedstrijd eindigde in 2-2.

Feyenoord opende furieus in De Kuip en zette AZ vanaf de aftrap onder druk. De Rotterdammers zorgden geregeld voor gevaar, maar vonden telkens doelman Esteban op hun weg.

Al na vijf minuten had Tonny Vilhena Feyenoord op voorsprong moeten zetten, maar hij faalde oog in oog met de AZ-keeper. Tien minuten later had Lex Immers de 1-0 op zijn schoen. Zijn schot was echter veel te slap.

Tegen de verhouding in

Kort daarna kwam AZ volledig tegen de verhouding in op voorsprong. Na een knappe actie van Johann Berg Gudmundsson tikte Aron Jóhannsson beheerst binnen.

Feyenoord was niet van slag en zocht weer vol de aanval. Stefan de Vrij schoot van dichtbij naast en Esteban redde knap met zijn voet bij schoten van spits Mitchell te Vrede, die voor het eerst een basisplaats was gegund, en Immers.

Orde op zaken

Direct na rust stelde Feyenoord orde op zaken, al had het daarbij wel de hulp nodig van uitgerekend Esteban. De doelman kreeg de bal niet onder controle na een kopbal van De Vrij en oud-AZ'er Te Vrede was er als de kippen bij om voor 1-1 te zorgen. Drie minuten later kopte Immers de 2-1 binnen na een puike voorzet van Daryl Janmaat.

Feyenoord ging op zoek naar meer en was via Immers dicht bij de 3-1, maar een onhandige actie van Janmaat hielp AZ weer in het zadel. De verdediger hield Roy Beerens vast, waarna Jóhannsson vanaf de stip zijn 23ste verjaardag extra cachet mocht geven: 2-2.

AZ zocht daarna iets meer de aanval en het spel golfde op en neer. Feyenoord kreeg via Immers en Jean-Paul Boëtius nog enkele kansjes, maar een winnende treffer bleef uit.