PSV lijdt ook nederlaag in Breda

PSV heeft voor de vierde keer op rij een uitduel verloren. Na nederlagen tegen AZ, FC Groningen en Roda JC ging het dit keer met 2-1 onderuit bij NAC Breda.

PSV, dat slechts één punt pakte in zijn laatste vier wedstrijden, was voor rust de betere ploeg, al zorgden beide teams voor gevaar. Jürgen Locadia kreeg een kopkansje en Ola Toivonen schoot in de handen van Jelle ten Rouwelaar. Aan de overzijde kopte Kees Kwakman net naast en stuitte Jeffrey Sarpong uit een moeilijke hoek op doelman Przemyslaw Tyton.

Goal op slag van rust

Op slag van rust was het toch raak voor bezoekers. Na een prima aanval via Memphis Depay en Toivonen kwam de bal bij Locadia en die liet Ten Rouwelaar kansloos.

PSV wilde de wedstrijd na de rust snel beslissen, maar NAC kwam er steeds vaker gevaarlijk uit. Dat leverde aan beide kanten kansen op, maar Locadia, Jethro Willems, Santiago Arias misten voor PSV en Sarpong en Stipe Perica lieten mogelijkheden voor NAC onbenut.

Hoofdrol Kwakman

Halverwege de tweede helft kwam NAC alsnog langszij. Bij een corner tikte Kwakman de 1-1 binnen. Het spel golfde daarna op en neer. Beide ploegen gingen vol voor de winst en uiteindelijk trok NAC aan het langste eind toen Kwakman op fraaie wijze scoorde bij een vrije trap.