ADO Den Haag klimt uit het dal

ADO Den Haag heeft in de gevarenzone van de eredivisie op eigen veld drie dure punten gepakt. SC Cambuur werd in het Haagse Kyocera Stadion met 3-0 overtuigend verslagen. De ploeg uit de residentie wipte daarmee in de stand van de eredivisie over de Friezen heen.

ADO Den Haag oogde vanaf de aftrap gretiger dan de bezoekers en leidde bij de rust al met 2-0. Na dertien minuten bokste doelman Leonard Nienhuis de bal uit een voorzet van links precies voor de voeten van Mathias Gehrt. De inzet van de Deen verdween via Ramon Leeuwin (ex-ADO) in het Friese doel.

Loon naar werken

De ploeg van Maurice Steijn ging daarna door en kreeg via Mike van Duinen loon naar werken. De spits mocht de bal na een voorzet van Michiel Kramer aannemen, maakte zich los van Lucas Bijker en schoot met links zijn vierde treffer van het seizoen binnen.

Nadat Gianni Zuiverloon uit een vrije trap van Danny Holla het doel van Nienhuis koppend maar net had gemist, kroop Cambuur eindelijk iets uit zijn schulp. Veel hadden de aanvallen van de bezoekers, die in zes uitduels dit seizoen pas twee keer hebben gescoord, niet om het lijf. Alleen invaller Paco van Moorsel kwam met een kopbal over het doel van Gino Coutinho in de buurt van de aansluitingstreffer.

Van richting veranderd

Gehrt gooide de wedstrijd, die eigenlijk na de 2-0 geen moment echt spannend meer was geweest, helemaal in het slot. Na een voorzet van Van Duinen was het opnieuw Leeuwin die een schot van de spits dusdanig van richting veranderde dat Nienhuis het nakijken had.