NOS SportAangepast

Oranjerugbyers kloppen Litouwen

De Nederlandse rugbyers hebben hun campagne voor promotie naar divisie 1B van de European Nations Cup een goed vervolg gegeven. In Castricum werd met 34-25 gewonnen van Litouwen. Daarmee blijft Nederland koploper in divisie 2A.

De rugbyers spelen in een cyclus van twee jaar om promotie en degradatie. Nadat Oranje in 2012 van het derde Europese niveau naar het vierde niveau was gedegradeerd, werden vorig seizoen de eerste stappen in de richting naar terugkeer gezet.

Nederland won al zijn groepswedstrijden, uit van Litouwen en Kroatie en thuis van Zwitserland en Malta. De bonus aan het einde van dat seizoen was dat Nederland nu meestrijdt om het laatste WK-ticket.

Bonuspunt

Dit seizoen worden de returns in divisie 2A gespeeld. Vanmiddag was het eerste duel met Litouwen. Omdat Oranje zes try's maakte, werd er naast de vier punten voor de overwinning ook een bonuspunt verdiend.

Daardoor blijft Nederland nu eerste in de groep met 23 punten. Op vijf punten achterstand volgt Zwitserland, voor Malta, Kroatie en Litouwen. Alleen de winnaar van de divisie promoveert naar het derde Europese niveau.

Volgende week zaterdag speelt Nederland opnieuw, dan in en tegen Zwitserland. Bij winst is Nederland al zo goed als zeker van een terugkeer naar divisie 1B.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl