Drugslaboratorium Tilburg ontdekt

De politie heeft op een industrieterrein in Tilburg een drugslaboratorium ontdekt. Er werden waarschijnlijk halffabrikaten gemaakt voor de productie van harddrugs. Een 50-jarige Tilburger is opgepakt.

Het lab was gevestigd in een loods aan de Albionstraat, op het industrieterrein Vossenberg. Na een anonieme tip vielen agenten en medewerkers van de gemeente daar gistermiddag binnen. Ze roken een scherpe chemische lucht. Dat kwam doordat het productieproces volop gaande was.

Afkoelen

Experts zijn tot middernacht bezig geweest om het laboratorium te ontmantelen. Eerst moest het productieproces worden stilgelegd. Dat duurt enige tijd, omdat bepaalde onderdelen ervan moeten afkoelen.

Daarna kon de apparatuur worden ontmanteld. Volgens een politiewoordvoerder moet dat altijd voorzichtig gebeuren: "In zo'n laboratorium wordt natuurlijk niet volgens een keurmerk gewerkt. Het is allemaal hobbywerk, waarbij gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De brandweer staat altijd standby."

Geen eenmanszaak

De 50-jarige Tilburger die is gearresteerd, was als enige in het laboratorium aan het werk. Volgens de politiewoordvoerder ligt het voor de hand dat de georganiseerde misdaad erachter zit: "Dit is natuurlijk geen eenmanszaak, waarbij iemand zelf een pand heeft, zelf de inkoop van grondstoffen regelt, zelf verstand heeft van het productieproces en ook zelf zijn afzetmarkt organiseert."

De technische recherche heeft sporen veiliggesteld, waarmee kan worden vastgesteld of er nog meer mensen in het laboratorium zijn geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl